Nieuws29 aug '11 19:20Aangepast op 29 aug '11 19:40

Vrouw en kinderen Kaddafi in Algerije

Auteur: Saskia van Huijgevoort

De vrouw en twee zoons en een dochter van dictator Muammar Kaddafi, zijn in buurland Algerije. Dat maakte het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag bekend.

"De vrouw van Muammar Kaddafi, Sofia, zijn dochter Aisha, en zijn zoons Hannibal en Mohammed zijn vergezeld door hun kinderen om 08.45 uur Algerije binnengekomen'', zegt het ministerie in een verklaring. Ze kwamen maandag het land via de Libisch-Algerijnse grens binnen.
Kaddafi
Over Muammar Kaddafi werd niets gezegd. De dictator is niet meer in het openbaar gezien sinds juni. Wel heeft hij sinds de val van Tripoli een aantal audioboodschappen naar buiten gebracht.
Kinderen Kaddafi
Mohammed (1970),  zijn oudste zoon, had grote belangen in de telecomsector van Libië en was het hoofd van het Olympische Comité. De rebellen claimden hem kort na de val van Tripoli gevangen te hebben genomen, maar hij zou later zijn ontsnapt.
Hannibal (1976) is de vierde zoon en kwam een paar keer negatief in het nieuws wegens mishandeling. De 34-jarige Aisha zat kort in het advocatenteam van de Iraakse leider Saddam Hussein.

 

Gerelateerde artikelen