Nieuws29 dec '12 08:24

Asscher sluit extra bezuinigingen niet uit

Auteur: Fleur de Bruijn

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) sluit niet uit dat er extra bezuinigingen nodig zijn om de overheidsfinanciën op orde te brengen.

Hij vindt dat het kabinet moet vasthouden aan de afspraak om het begrotingstekort niet boven de drie procent te laten uitkomen.

Schulden afbetalen
Asscher zegt dat in een gesprek met De Telegraaf. “Als je het over vertrouwen hebt, dan gaat het ook over je schulden afbetalen. Ik heb nooit gevonden dat we per se voor Brussel moeten bezuinigen, maar we moeten zorgen dat de staatsschuld niet veel hoger wordt'', stelt hij.

Nederland uit de crisis
Asscher wijst erop dat het kabinet is aangesteld om te zorgen dat Nederland weer uit de crisis komt. “Ik vind niets goedkoper dan hier nu te zeggen: Nee hoor, geen cent eraf. We zullen doen wat nodig is.''

De top van de coalitie komt eind januari bijeen om te bekijken of er nieuwe ingrepen nodig zijn door de economische tegenwind, aldus De Telegraaf.

Economische cijfers
Op 10 december werden de nieuwste economische cijfers bekend
. Uit deze cijfers bleek dat de Nederlandse economie dit jaar met 1 procent krimpt en volgend jaar met 0,6 procent. Het ministerie van Financiën noemde de vooruitzichten 'zorgelijk', maar zei 'geen reden te zien om af te wijken van de afgesproken begrotingssystematiek'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen