Nieuws12 mei '12 15:59

Slob verkozen tot lijsttrekker ChristenUnie

Auteur: Harmen Simon Teunis

De ChristenUnie heeft fractievoorzitter Arie Slob zaterdag tijdens een ledencongres in Zwolle verkozen tot lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezing op 12 september.

Ook werd besloten dat Janneke Louisa, Peter Blokhuis opvolgt als voorzitter van de partij.

Slob maakte tijdens een toespraak ook de nieuwe slogan van de partij bekend. De zin 'Voor de verandering, ChristenUnie', zal centraal staan in de verkiezingscampagne van de partij.

Onverantwoord gedrag
Hij haalde ook uit naar de regeringspartijen en hun vroegere gedoogpartner, omdat de aanpak van de financiële en economische crisis maanden nagenoeg stil was komen te liggen door de ontstane politieke crisis. "Ik kan het niet anders zeggen: wat een onverantwoord gedrag van partijen als VVD, CDA en PVV", aldus de lijsttrekker.

Wilders geeft niet thuis
Volgens Slob geven partijen als SP en PVV niet thuis als het moeilijk wordt. "Bij collega Wilders is dat inmiddels een patroon geworden in zijn politieke carrière", zei Slob.

Unanieme voordracht
Vorige maand werd al bekend dat Slob door het landelijk bestuur van de partij unaniem was voorgedragen als lijsttrekker. Slob leidt sinds een jaar de fractie van de CU in de Tweede Kamer. Hij volgde toen André Rouvoet op.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen