Nieuws28 jun '12 11:41

Flexibele arbeidsmarkt vraagt om scherper beleid

Auteur: Thijs Baas

Er zijn de laaste zeven jaar onvoldoende stappen gezet om de razendsnelle verandering op de arbeidsmarkt bij te houden, zegt oud-FNV-voorzitter Agnes Jongerius tegen BNR Paul van Liempt.

Zelf onderschatte Jongerius de explosieve groei van het aantal zzp'ers. "Het is sneller gegaan dan ik zelf had ingeschat. Je ziet dat mensen trots zijn op het vak dat ze uitoefenen en dat ook vaak uit een positieve keuze doen, zegt Jongerius bij BNR Paul van Liempt. Daarnaast stuit het gedoe met werkoverleggen, bazen en collectieve organisatie veel mensen tegen de borst, en daar moet een moderne vakbond een antwoord op hebben.

"Als je relevant wilt zijn voor de eenentwintigste eeuw dan moet je ook relevant zijn voor mensen die niet in loondienst werken maar wel met hun vak hun geld verdienen."

Jongeren
Gelukkig lukt het wel steeds beter om aansluiting te vinden bij jongeren, zegt Jongerius. "Ik ben ontzettend blij dat wat zeven jaar geleden begon met een netwerk van jongeren afgelopen zaterdag ook echt een formele jongerenbond geworden is. Je moet jongeren gaan opzoeken en ze weten op sommige momenten totaal niet wat wel en wat niet moet."

Vrouwen
En waar jongeren erin geslaagd zijn zichzelf te organiseren, is Jongerius blij dat Nederland naar Noors voorbeeld ook een 'vrouwenquotum' voor topfuncties krijgt. "Ook de Eerste Kamer heeft inmiddels ingestemd met het amendement Kalma, waarin is vastgelegd dat in 2016 30 procent van de raden van bestuur uit vrouwen moet bestaan."

En dat was volgens Jongerius hard nodig. "Ik denk dat dat kan en dat de talenten van vrouwen razendsnel naar voren komen. Vrouwen hebben hun opleidings- en werkachterstand razendsnel weggewerkt. In 2016 ziet de Nederlandse bestuurskamer er anders uit en daar ben ik blij mee."

Langer doorwerken
"Ik vind het heel redelijk dat als onze gemiddelde leeftijd toeneemt, dan is de keuze: óf een lagere uitkering, óf langer doorwerken. Eén van de onderdelen uit het pensioenakkoord is: koppel de uittreeleeftijd aan de levensverwachting en dan ben je voorlopig van de discussie af."

Zelfs 80 procent van de achterban van Bondgenoten had op zich begrip voor het aanpakken van het pensioenstelsel, benadrukt Jongerius: als we ouder worden, dan moet het uit de lengte of uit de breedte komen. Toch waren de leden toen puntje bij paaltje kwam niet zover te krijgen om voor hervormingen van het pensioenstelsel te kiezen.

"We hebben een heel mooi stelsel opgebouwd en het is belangrijk om compromissen te sluiten met werkgevers. Het is belangrijk dat je het stelsel wat stabieler maakt en dat je rekening houdt met het feit dat we allemaal ouder worden. Van der Kolk heeft zich de woordvoerder gemaakt van die mensen die zeiden: we kunnen het maar beter scherp zeggen zodat de achterban meegaat."

Vakbonden
Dat de ouderwetse vakbond en de bijbehorende opvattingen wat haar betreft achterhaald zijn, is voor Jongerius geen diskwalificatie van de vakbonden op zich. "Iedereen die bij de vakbond werkt doet zijn werk met passie en heeft soms het idee dat 'ie overal over kan onderhandelen. Het zijn ook mensen met grote onderhandelvaardigheden en zeer sterke opvattingen."

"Dat maakt dat vakbondsvergaderingen, zeker met allemaal voorzitters aan tafel, soms eindeloos kunnen duren." Toch is dat nooit een discussie tussen Jongerius en Henk van der Kolk geweest over wie de leiding moest geven aan de organisatie. "Het was een discussie over wat is de beste manier is om het pensioenstelsel van Nederland de eenentwintigste eeuw in te helpen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen