Nieuws6 sep '11 17:12

Raadsel: Alphense schutter kierewiet of niet?

Auteur: Pieter van den Akker

Het psychiatrisch rapport over Tristan van der V. blijft geheim. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag dinsdag besloten.

Het OM gaf daarmee geen gehoor aan de eis van advocaat Job Knoester om het rapport vrij te geven. Hij is de advocaat van de jongeman die wordt vervolgd, omdat hij van de plannen van Tristan van der V. zou hebben geweten. Die richtte een bloedbad aan in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn, waar hij zes mensen en zichzelf doodschoot.
Dreigementen
De advocaat had het onderzoek in een procedure opgeëist. Dat zou van belang zijn in de strafzaak van zijn cliënt. Knoester wilde het rapport hebben, omdat het zou kunnen aantonen dat de verdachte de dreigementen van Tristan terecht niet serieus nam en dus terecht niet naar de politie stapte.
Tristan was schizofreen
Het gaat om het rapport van het Nederlands Instituut voor Forensische psychiatrie en psychologie. Daaruit blijkt dat Tristan, die in winkelcentrum De Ridderhof zes mensen en vervolgens zichzelf doodschoot, schizofreen was. Het OM wil het rapport niet vrijgegeven uit het oogpunt van privacy.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen