Nieuws11 jul '11 12:44Aangepast op 11 jul '11 14:19

Wapenvergunning opnieuw controleren

Auteur: Karin Backx

Het politiekorps Hollands-Midden neemt alle afgegeven wapenvergunningen opnieuw onder de loep. Het gaat om vergunningen die meer dan alleen standaardinformatie bevatten.

Image

Dat zegt Jan Stikvoort, korpschef van de politie Hollands-Midden maandag.
Bij het verlenen van de vergunning aan Tristan van der V. zijn volgens de korpschef alle voorgeschreven procedures doorlopen, maar een opname in een ggz-instelling is niet opgemerkt.
Fouten
De korpschef wil nu uitsluiten dat er meer van zulke gevallen zijn, zei hij maandag tijdens de persconferentie over het drama in Alphen aan den Rijn.
Stikvoort voelt zich verantwoordelijk voor de fouten. Hij betreurt het dat het in zijn organisatie is gebeurd, maar vindt dat zijn medewerkers professioneel hebben opgetreden op 9 april.
Opsporingsonderzoek
Ook vindt hij dat er uitstekend werk is geleverd in het opsporingsonderzoek.
Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie wil ook dat er scherper gekeken wordt naar de verlening van een wapenvergunningen.
Hij wil dat er in de hele politieorganisatie risicoanalyses worden gemaakt, schreef hij maandag in een brief aan de Tweede Kamer.
Psychische gesteldheid
De minister wil zo voorkomen dat gegevens over de psychische gesteldheid van een aanvrager blijven liggen, zoals bij Tristan van der V. gebeurde.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen