Nieuws10 apr '12 13:27Aangepast op 10 apr '12 14:17

Weer politicus onderuit bij Giel [video]

Auteur: Karin Backx

Na PvdA-politicus John Leerdam ging ook GroenLinks-collega Ineke van Gent onderuit voor de microfoon van het 3FM-programma van Giel Beelen.

Beelen zond dinsdagochtend een fragment uit waarin Van Gent stelt dat de Amerikaanse ex-president Richard Nixon een goede spindoctor voor Barack Obama zou zijn. Nixon is echter in 1994 overleden.

Het fragment maakte, net als het gesprek met Leerdam vorige week, deel uit van het programma-onderdeel Gaat ‘ie mee of zegt ‘ie nee. Luisteraars van Beelen moeten voorspellen of een geïnterviewde mee gaat in een onzinstelling of -vraag of niet.

Sluw en interessant
Van Gent stelde dat de "sluwe en interessante bewegingen’’ van Nixon de huidige Amerikaanse president zouden kunnen helpen bij de komende verkiezingen weer de zege in de wacht te slepen. "Met Nixon op de achtergrond zit Obama goed’’, aldus het Kamerlid.

Van Gent spreekt dinsdag zelf van een "hele domme fout''. " Dacht meteen na interview die man leeft allang niet meer!'', aldus Van Gent op Twitter, waar ze naar eigen zeggen eerder de fout al had toegegeven.

Leerdam
Vorige week blunderde John Leerdam in het radioprogramma van Giel Beelen. In het interview reageerde hij op de verzonnen vervroegde vrijlating van een niet-bestaande terreurverdachte.

Ook ging hij in op vragen over vermeende uitspraken van de oud-premier van Israël Ariel Sharon, die al jaren in coma ligt. Na dit incident stapte de PvdA-polictus uit de Kamer. Hij vond dat zijn geloofwaardigheid was geschaad.

Hero Brinkman
Beelen stelde eerder al dat "het zeker niet de opzet is om parlementariërs weg te sturen. Het item is ludiek bedoeld." De gesprekken met Leerdam en Van Gent zijn op dezelfde dag opgenomen, meldde hij dinsdag.

"We hebben nog meer opnames van die sessie liggen.'' Onder meer Hero Brinkman en Jan Kees de Jager zijn nog aan de tand gevoeld. "Al ga ik niet verklappen of zij óók met onze gesprekken mee gingen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen