Nieuws9 mrt '12 12:15

Bodyscanners op vliegveld zo lek als een zeef

Auteur: Harmen Simon Teunis

De Amerikaanse ingenieur en blogger Jonathan Corbett heeft in een YouTube-filmpje aangetoond hoe je met metalen voorwerpen 'gewoon' door een bodyscanner op luchthavens kunt lopen, zonder dat er iemand ook maar iets opvalt.

In het filmpje laat Corbett zien hoe hij met een metalen doosje in een speciaal zakje onder zijn oksel door twee verschillende bodyscanners op de luchthavens Fort Lauderdale en Cleveland Hopkins heenloopt. En de alarmbellen blijken inderdaad niet te rinkelen.

Lichte kleur
De scanners laten namelijk mensen zien in een lichte kleur, terwijl metalen objecten als een zwarte vlek worden weergegeven. Dus als je iets van metaal op je lichaam draagt, is dat te zien als donkere vlek. Maar omdat de achtergrond van een scan ook donker is, geeft de scan niets weer als je iets aan de zijkant van je lichaam draagt.

Dure grap
Het kan een dure grap worden voor de Transportation Security Administration, die verantwoordelijk is voor de veiligheid op Amerikaanse luchthavens: het bedrijf heeft 514 apparaten geïnstalleerd, met een totaalwaarde van 1 miljard dollar.

Bekijk hieronder het filmpje

Gerelateerde artikelen