Nieuws12 jan '12 10:04Aangepast op 12 jan '12 10:52

Huizenprijzen blijven dalen

Auteur: BNR Webredactie

Goed nieuws voor de consument die een woning zoekt: de huizenprijzen zijn met 4,1 procent gedaald. Voor makelaars en woningverkopers blijven het alleen nog steeds moeilijke tijden.

Donderdag presenteerde de makelaarsvereniging NVM de woningmarktcijfers van het 4e kwartaal 2011. Daaruit bleek verder dat het aantal transacties in het vierde kwartaal met 1,4 procent is afgenomen ten opzichte van het derde kwartaal.

Het aantal verkochte woningen door NVM-makelaars bedroeg 22.202. Op de hele markt waren dat er 29.400. In heel 2011 zijn er door NVM-makelaars ruim 89 duizend woningen verkocht (totale markt 118 duizend woningen). Dat is 7% minder dan een jaar eerder.

Transactiecijfer
"Het transactiecijfer is 13 procent gedaald het afgelopen jaar. Bijzonder slecht nieuws. Op het moment dat het aantal transacties daalt, heb je te maken met een krimp in de markt en met afnemende vraag. Het kan dan maar een kant uit gaan en dat is verder naar beneden. Het zijn geen mooie cijfers", zegt BNR-verslaggever Martijn de Rijk. Hij is donderdag bij de cijferpresentatie van de NVM.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen