Nieuws15 nov '11 06:47

VVD: subsidies staan integratie in de weg

Auteur: BNR Webredactie

Als het aan de VVD ligt is het gedaan met subsidies voor aparte zwemlessen voor mannen en vrouwen en andere gescheiden cursussen. Dat soort initiatieven staat integratie in de weg, vinden de liberalen.

VVD-Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen zal de subsidiestop deze week voorstellen tijdens de behandeling van de begroting van minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken, die ook over integratie gaat. Als voorbeeld noemt ze een asielzoekerscentrum met een computerlokaal voor vrouwen, terwijl dat juist de plek is waar nieuwkomers kunnen leren hoe Nederland in elkaar zit.

Rechtsstaat
Van haar mag er geen geld meer naar organisaties met activiteiten die indruisen tegen de verworvenheden van de democratische rechtsstaat. Ook voor mensen die weigeren handen te schudden met vrouwen of die homoseksuelen achterstellen is geen geld meer.

Vrije markt
De VVD wil verder af van de subsidie van het Landelijk Overleg Minderheden (LOM), dat voor minderheden gesprekspartner is voor de overheid en advies geeft. Als de achterban van deze minderheden belang hecht aan het werk van het LOM kunnen ze daar zelf ook wat voor over hebben, denkt Van Nieuwenhuizen. Het LOM zal verder op de vrije markt zijn geld kunnen verdienen door het doen van onderzoek en het opzetten van projecten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen