Nieuws13 dec '11 19:28

In Zevende Hemel door Goddelijk deeltje

Auteur: BNR Webredactie

Een doorbraak voor de wetenschappelijke wereld wordt het genoemd: de duidelijke aanwijzing voor het bestaan van een zogenoemd "goddelijk deeltje".

Dinsdag maakte het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN) in Genève bekend dat wetenschappers iets geweldigs op het spoor zijn. Onderzoekers zijn zeer verheugd over de vooruitgang in de zoektocht naar het zogeheten Higgs-boson deeltje.

Superklein
Het Higgs-boson zou ervoor zorgen dat alle superkleine deeltjes in het universum massa hebben. Massa beïnvloedt hoe deeltjes zich gedragen. en Higgs-bosonen bepalen uiteindelijk wat wij om ons heen zien, van de kleinste levende wezens tot de grootste sterrenstelsels.

God-deeltje
Vanwege zijn grote belang noemen wetenschappers het boson ook wel het God-deeltje. De vooruitgang die er is geboekt ,"is niet genoeg om met absolute zekerheid te zeggen of het Higgs-boson al dan niet bestaat'', zeggen de wetenschappers.

Oplossen mysterie
Waarschijnlijk heeft het CERN met de deeltjesversneller LHC wel vastgesteld waar het Higgs-boson te vinden is. Op basis daarvan zou het mysterie in de komende jaren kunnen worden opgelost. De Higgs-bosonen bestaan alleen in de theorie en zijn nog nooit waargenomen.

Op grond van bekende informatie, wordt het bestaan echter aangenomen.

Gerelateerde artikelen