Nieuws27 jan '12 14:47Aangepast op 27 jan '12 15:29

Bos geeft Lazard trap na

Auteur: Anne-Greet Haars

Bos uitte vrijdag in zijn verhoor bij de parlementaire enquêtecommissie harde kritiek aan het adres van adviseurs van zakenbank Lazard.

"Ik constateer inconsistentie en een paar onwaarschijnlijkheden’’, zei Bos over het verhoor eerder deze week van twee medewerkers van Lazard.

Waardebepaling
Bos legde alle verantwoordelijkheid voor de waardebepaling van de bank bij Lazard. "Daarvoor hadden we ze ingehuurd. De vraag of wij moesten opletten, zou beantwoord worden door Lazard.'' Ministers hebben echt geen verstand van waardebepalingen van banken, voegde hij er aan toe.

Z-share post
Bos wist tijdens de onderhandelingen over de nationalisatie van Fortis/ABN Amro in oktober 2008 niet dat er onduidelijkheid was over een post van 2,3 miljard euro.

Relevant
Bos zei dat hij er in die dagen niet van wist. "Mij staat niet bij dat ik de z-share ooit als een relevant woord in de onderhandelingen heb gekend.’’

Onduidelijkheid
Vrijdag bleek tijdens zijn verhoor bij de parlementaire enquêtecommissie dat over die post, de zogenoemde z-share, veel onduidelijkheid is. Zakenbank Lazard had de post aangemerkt als een boekverlies, maar dat was door Financiën niet als een mogelijk kapitaaltekort opgevat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen