Nieuws17 apr '11 17:00

Fortuin voor beeld Fortuyn

Auteur: Marjolein Niestadt

Een bronzen beeld van Pim Fortuyn heeft zondag bij een veiling in Diemen 25.801 euro opgebracht. De koper is een particulier die onbekend wil blijven. Hij is van plan het twee meter hoge beeld in zijn tuin te zetten.

Dat zei directeur Peter Trommelen van veilinghuis De Eland in Diemen. Het veilinghuis had al verwacht dat het beeld tussen de 20.000 en 40.000 euro zou opbrengen.

Palazzo di Pietro

Het beeld van Fortuyn stond jaren voor zijn huis Palazzo di Pietro in Rotterdam. Zakenman Harry Mens liet in 2002, na de moord op Fortuyn, twee exemplaren van het twee meter hoge beeld maken. Het exemplaar dat is geveild, werd door de vorige eigenaar van het Palazzo meegenomen toen de huidige eigenaar besloot het beeld niet in de tuin te laten staan.

Harry Mens

Volgens Trommelen zaten er driehonderd mensen in de zaal bij de veiling en werd er ook via de telefoon geboden. De koper deed zijn winnende bod telefonisch. Mens zelf was ook een van de bieders. ,,Maar meer om de verkoop te stimuleren. Het mocht niet voor te weinig weg'', aldus de zakenman.

Mens heeft het andere exemplaar. ,,Dat houd ik lekker zelf'', zei hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen