Nieuws13 apr '12 06:26

Bos zou ook 20 miljard hebben gegeven

Auteur: Anne-Greet Haars

Wouter Bos heeft er geen spijt van dat hij tijdens de bankencrisis als minister van Financiën bijna 17 miljard euro heeft betaald voor ABN Amro. Als het moest had hij 20 miljard betaald, zei hij gisteravond bij Pauw & Witteman.

Hij moest in enkele dagen voorkomen 'dat we met zijn allen de afgrond ingingen.' Dat hij een en ander niet met de Tweede Kamer heeft kunnen delen, vindt hij verklaarbaar: "De brandweer gaat ook tijdens de brand niet uitgebreid vergaderen.''

Bos zei dat er 'natuurlijk dingen fout zijn gegaan', maar dat je je moet afvragen of die onder de gegeven omstandigheden misschien te billijken waren. Hij denkt niet dat hij had moeten aftreden als hij nog minister was geweest.

Ergernis
Bos heeft zich geërgerd aan de volgens hem te snelle en te boude conclusies op basis van het rapport De Wit. Volgens hem staat er in het rapport dat er een 'riante prijs' is betaald voor de stabiliteit, maar op radio en tv hoorde hij terug een 'te hoge prijs'.

Spijt
Jan de Wit, voorzitter van de onderzoekscommissie, heeft Bos inmiddels ook opgebeld om te zeggen dat de weerslag van een interview dat hij met een landelijk dagblad heeft gehad, hem speet. De weergave van het gesprek zou niet helemaal opgaan, aldus Bos.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen