Nieuws20 feb '12 11:44

Romney verliest terrein

Auteur: Karin Backx

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney verliest steeds meer terrein. Rick Santorum is bezig aan een sterke opmars.

Volgens CNN kan Santorum op dit moment op de meeste stemmers rekenen. Landelijk gezien krijgt hij 36 procent van de stemmen, terwijl Romney het met 28 procent moet stellen.

Sinds woensdag is Romney aan het afglijden ten opzichte van Rick Santorum. De aartsconservatieve advocaat Santorum steeg de afgelopen maand van 16 naar 36 procent en maakte een sterke comeback in de laatste drie staten.

Aanval
Santorum won onlangs de Republikeinse voorverkiezingen in de staten Missouri, Minnesota en Colorado. Daarmee verkleinde hij de achterstand op Romney.

Romney past sindsdien zijn toon aan in de campange. In interviews en reclamespots zet hij de aanval nu vol in op zijn tegenkandidaat.

Dinsdag 6 maart wordt een spannende dag, als tijdens ‘Super Tuesday’ in tien staten tegelijk wordt gestemd. Woensdag is op CNN het laatste tv-debat te zien voor deze veelbesproken dinsdag.

Uitzetten

Maar voordat het zover is, wordt er nog gestemd in Arizona en Michigan (28 februari) en Washington (3 maart).

Zaterdag stapte de campangeleider van Mitt Romney in de staat Arizona op. Co-voorzitter Paul Babeu dreigde zijn ex-vriend uit te zetten naar Mexico als die hun homoseksuele relatie openbaar zou maken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen