Nieuws14 nov '11 13:06

Turkije vertrouwt Syrië niet

Auteur: BNR Webredactie

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Ahmet Davutoglu, zei maandag dat het Turkse parlement de Syrische regering niet langer vertrouwt.

Daarmee Turkije scherpt de kritiek op voormalig bondgenoot Syrië steeds verder aan na de aanvallen van zaterdagavond op buitenlandse ambassades in Syrië. Davutoglu stelde verder dat Turkije aan de kant van het Syrische volk staat.

"We nemen de stelligste positie in tegen deze aanvallen en we steunen het Syrische volk in zijn rechtvaardige strijd'', aldus Davutoglu.

Turkse ambassade
Een groep van circa 1000 betogers gooide zaterdagavond stenen en flessen naar de Turkse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus. Ook de Turkse vertegenwoordigingen in Aleppo en Latakia werden belaagd.

De aanvallen op ambassades van onder meer Saudi-Arabië en Qatar volgden op het besluit van Arabische landen om Syrië te schorsen als lid van de Arabische Liga.

Turkije riep de Syrische afgezant in Ankara zondag op het matje. Vanwege de "weerzinwekkende aanvallen" besloot Turkije gezinnen van zijn diplomaten uit Syrië te evacueren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen