Nieuws19 jun '12 11:28

TON en Brinkman gaan op in DPK

Auteur: Anne-Greet Haars

De nieuwe fusiepartij van de Onafhankelijke Burger Partij van Hero Brinkman en Trots op Nederland heeft een naam gekregen: het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK).

De partij moet een "megagroot'' gat op rechts gaan opvullen. Dat zei Hero Brinkman dinsdag bij de presentatie van de partij.

Brinkman kort de partij zelf af met DPK. Maar als men de partij op internet wil zoeken dan moet men naar www.dpkp.nl.

Gemengd
"De kandidatenlijst die ik over een paar weken zal presenteren zal een gemengde lijst van de twee partijen OBP en TON zijn", vertelt Brinkman aan BNR's verslaggever Harmen van der Veen. "Er zijn veel standpunten die elkaar raken; sterker nog, ze zijn nagenoeg gelijk."

"Ik ben partijleider en lijsttrekker en ik ga er vol voor om op 12 september een groot resultaat te halen", zegt Brinkman. "De slogan van de partij is: 'Stel je toekomst veilig' en dat geeft een hint naar het politieke keerpunt waarop we nu staan."

Krachtig geluid
Volgens Brinkman zal DPK "een zeer krachtig geluid op rechts'' geven. Dat is nodig omdat de PVV "financieel-economisch even links is als de SP'', terwijl de VVD haar "aloude achterban van de ondernemer binnen het mkb en de hardwerkende burger keihard in de steek heeft gelaten''.

Fusie
De fusie van beide partijen verloopt zeer voorspoedig, zegt Brinkman die eerder dit jaar uit de partij van Geert Wilders stapte. De nieuwe partijnaam geeft aan dat de leden "democraat in hart en nieren zijn''. Politiek Keerpunt staat volgens hem voor de "status waarin we nu verkeren''.

Programma
DPK hoopt het nieuwe programma over twee tot drie weken te kunnen presenteren. De partij wil onder meer snijden in de overheid. Verder moeten rijke West-Europese landen uit de euro stappen en een nieuwe munteenheid in het leven roepen. De partij is voor "gezamenlijkheid, maar wel voor de sterkst mogelijke variant voor Nederland'', benadrukt Brinkman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen