Nieuws9 jun '11 19:07

Laatste wens zieke Alice (15) hit op Twitter

Auteur: Pieter van den Akker

Ze kreeg deze week te horen dat ze ongeneeslijk ziek is en is nu een enorme hit op Twitter. De 15-jarige Alice Pyne heeft de ziekte van Hodgkin en heeft een lijst gemaakt met haar laatste wensen voordat ze doodgaat. Opvallendste wens van het meisje is dat iedereen donor wordt en die wens leverde haar wereldfaam op.

Op aandringen van haar moeder is ze een blog begonnen, waarop ze haar lijstje heeft gepubliceerd. Op Twitter zingt het gerucht rond dat het een van haar andere laatste wensen was om op het sociale netwerk ‘trending topic’ te worden. Op haar blog is die wens niet terug te vinden. Wel schreef ze daar dat ze nog eens met haaien wil zwemmen, Take That wil ontmoeten, nog veel chocolade wil eten en met haar hond aan een labradorshow wil meedoen.
De wensenlijst van Alice is wereldnieuws nadat Engelse parlementslid John Woodcock er lucht van kreeg. De Britse premier David Cameron antwoordde door te kijken wat hij kon doen om meer mensen donor te laten worden. Wereldwijd krijgt Alice nu diensten aangeboden die op haar wensenlijstje staan, van foto-shoots tot een reisje met de caravan.
Alice is verrast door alle aandacht. Op haar blog schrijft ze: "Ik dacht dat ik een blog voor familie en vrienden begonen. Iedereen heel erg bedankt voor alle lieve berichten."

Gerelateerde artikelen