Nieuws20 aug '12 23:04Aangepast op 20 aug '12 23:28

Journalisten gekidnapt en gedood in Syrië

Auteur: Thijs Baas

In Aleppo zijn de afgelopen uren drie journalisten opgepakt door het Assad-regime. Een van hen, een Japanse journaliste, zou zijn gedood.

Dat meldt Midden-Oostenverslaggever Harald Doornbos op Twitter. De andere journalisten zouden de Palestijnse correspondent Bashar en diens Turkse cameraman van AlHurra TV zijn.

Ook is sprake van een aanslag door de Koerdische afscheidingsbeweging PKK in de vlakbij Syrië gelegen Turkse plaats Gaziantep. De gehele Syrische oppositie zou zich intussen in Istanbul hebben verschanst.

Militair ingrijpen
De Amerikaanse president Barack Obama overweegt intussen militair ingrijpen als het Syrische bewind chemische wapens verplaatst of gebruikt Dat kan volgens president Barack Obama enorme gevolgen hebben voor de Syrische regering. "Als we zien dat chemische wapens in verkeerde handen vallen, zal ik mijn kijk op de situatie ingrijpend veranderen", zei Obama in de perszaal van het Witte Huis.

"Tot dusverre hebben we geen militaire actie in Syrië gelast, maar de kwestie van de chemische wapens is voor ons heel ernstig", besloot Obama zijn betoog.

Gerelateerde artikelen