Nieuws14 feb '12 12:34

Sarkozy for president

Auteur: Fleur de Bruijn

De Franse president Nicolas Sarkozy doet mee aan de presidentsverkiezingen in april. Sarkozy doet dit namens de centrumrechtse partij UMP.

Dat hebben bronnen binnen het presidentiële paleis dinsdag gezegd. De 57-jarige Sarkozy heeft nog altijd niet bekendgemaakt dat hij herkozen wil worden.

Sarkozy zet zichzelf neer als een verdediger van traditionele waarden. Zo heeft hij zich verzet tegen het homohuwelijk en ook afgegeven op het multiculturalisme. Hij probeert zo afstand te creëren tussen zichzelf en zijn rivaal Hollande terwijl hij aanhangers van het extreem-rechtse Front National in zijn eigen kamp probeert te trekken.

Peilingen
Volgens de peilingen maakt hij weinig kans tegen de socialist François Hollande. François Hollande begon eind januari met zijn verkiezingscampagne.

Voor zo'n 10.000 toehoorders noemde de socialist de financiële wereld zijn 'echte vijand': "Die zal nooit kandidaat zijn en dus nooit gekozen worden. En hij regeert toch'', aldus Hollande. "Ik hou van de mensen, terwijl anderen gefascineerd zijn door het geld''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen