Nieuws18 aug '11 13:41Aangepast op 18 aug '11 17:26

UPDATE: 6 doden door beschieting Israëlische bus

Auteur: Pieter van den Akker

Aanvallen op voertuigen hebben donderdag in het zuiden van Israël zes levens geëist. Ook tientallen mensen zijn gewond geraakt. De aanslagen waren onder meer gericht op een bus die bij Eilat reed, in de buurt van de grens met Egypte.

Op televisie werden de kogelgaten in de bus getoond. Ook waren de ruiten van de bus kapot door de beschieting, melden Egyptische media. De Israëlische veiligheidsdiensten proberen de aanvallers op te sporen.
De mannen die verantwoordelijk zijn voor de serie aanslagen, zijn via Egypte het zuiden van Israël binnengedrongen. Dat zei een Israëlische functionaris. "Ze verlieten Gaza via het zuiden, gingen de woestijn in en trokken Israël binnen.''
Israël bewaakt de grens met de kuststrook zeer streng. De grens met Egypte is makkelijker te overschrijden voor Palestijnen. Gaza wordt bestuurd door de Palestijnse beweging Hamas.
Egypte ontkent betrokkenheid
De Egyptische krant Youm 7 meldt dat Egypte de betrokkenheid bij de aanslag ontkent. De aanvallen hebben binnen Israël plaatsgevonden, benadrukt Khalid Fouda, gouverneur van Zuid-Sinaï. Het vuur zou volgens hem dan ook uit een Israëlisch wapen afkomstig zijn.

Schutters gedood
Israëlische militairen hebben donderdag 7 schutters gedood die achter de aanslagen in het zuiden van het land zitten. Dat meldden veiligheidsbronnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen