Nieuws13 sep '11 18:58Aangepast op 14 sep '11 06:35

Abvakabo frustreert pensioenakkoord

Auteur: BNR Webredactie

Abvakabo heeft een ultieme poging om tot overeenstemming te komen over het pensioenakkoord alsnog getorpedeerd. Minister Kamp van Sociale Zaken kwam tot overeenstemming met de FNV, maar de euforie was nauwelijks een half uur later alweer verdwenen.

Corrie van Brenk van Abvakabo liet op BNR weten dat de nieuwe afspraken tussen FNV-voorzitter Agnes Jongerius niet bindend zijn voor Abvakabo. Ook de laatste afspraken zijn voor Van Benk onvoldoende om met het akkoord in te kunnen stemmen. Fractievoorzitter Emile Roemer van de SP sprak tegen BNR zelfs van 'verraad' van FNV-voorzitter Jongerius.
Extra ruimte
Eerder op de avond leek alsnog overeenstemming over het pensioenakkoord te zijn bereikt. Nadat minister Henk Kamp toch nog wat extra ruimte had gevonden voor vroegpensioen voor mensen met lagere inkomens, stemde de vakbeweging in met het akkoord.
Vlot trekken
Dinsdag vond overleg plaats tussen de werkgevers, de vakbeweging en minister Kamp van Sociale Zaken. Het overleg was noodzakelijk om het voorlopige pensioenakkoord, dat dinsdagochtend alsnog door de FNV werd afgewezen, vlot te trekken. Dat leek te lukken, maar volgens de laatste stand van zaken is een akkoord toch te hoog gegrepen.
Wisselende stemming
Ook FNV Bondgenoten liet dinsdagavond weten niet in te kunnen stemmen met de nieuwste afspraken, tot verbazing van het CNV, dat inmiddels wel overstag is. FNV Bouw is er nog niet helemaal uit. Minister Kamp gaat "de goede kant op", maar er moet nog even hard gerekend worden naar aanleiding van de effecten van de laatste concessies van Kamp.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen