Nieuws25 jul '11 11:12Aangepast op 25 jul '11 17:28

Kamermeisje DSK doet haar verhaal

Auteur: Laura Walburg

Na in eerste instantie te kiezen voor de anonimiteit, zoekt Nafissatou Diallo, oftewel het kamermeisje van DSK nu de publiciteit. Ze vertelt haar verhaal aan Newsweek en de Amerikaanse zender ABC.

Volgens Diallo was haar verteld dat kamer 2806, de suite waar IMF-baas Dominique Strauss-Kahn verbleef, leeg was en dat er schoongemaakt kon worden. Ze kondigde zichzelf twee keer aan als de schoonmaakster, en kreeg geen antwoord. De deur naar de slaapkamer stond open, en Diallo kon een deel van het bed zien. Ze keek kamer rond op zoek naar bagage, en zag niets. Toen sprong er plotseling, uit het niets, een naakte man met wit haar tevoorschijn.

Zo omschrijft Diallo de gebeurtenissen van de bewuste veertiende mei, die haar leven en dat van Dominique Strauss-Kahn, hoogste baas van het IMF, voorgoed zouden veranderen.

Diallo doet haar verhaal aan het Amerikaanse tijdschrift Newsweek, naar verwachting zal ze ook haar opwachting maken in het Amerikaanse televisieprogramma Good morning America.

Law and order
Na een Law and order-achtige arrestatie op de startbaan van het New Yorkse vliegveld JFK, eenzame opsluiting in Riker en huisarrest voor DSK, kwamen er in juli barsten in het verhaal van het kamermeisje. Zo zou ze hebben gelogen bij haar asielaanvraag, zich in gesprekken met een ex-vriendje hebben uitgelaten over het feit dat Strauss-Kahn veel geld had en dat ze wist waar ze mee bezig was, en zou haar verslag van de gebeurtenissen die avond niet kloppen.

Op grond van deze nieuwe informatie werd het huisarrest van DSK opgeheven. Maar de zaak is nog niet voorbij. Met dit interview wil het Diallo haar kant van het verhaal vertellen.

In het interview is Diallo vaag over de gebeurtenissen in haar thuisland Guinnee in West Afrika. Maar over de bewuste meidag is ze zeer gedetailleerd.

Details
Zo vertelt ze dat ze probeerde Strauss-Kahn geen pijn te doen terwijl ze zich tegen hem verzet, uit angst haar baan te verliezen. Ook meldt ze dat haar supervisor op de gang loopt. Maar DSK antwoordde dat er niemand was en dat niemand haar zou horen.

Strauss-Kahn zou het uniform van haar lichaam hebben gescheurd en haar hardhandig hebben betast. Ook zou hij haar hebben gedwongen zijn penis in haar mond te nemen.

Na het incident vluchtte ze de kamer uit en verstopte zich in een hoek van de gang. Na een paar minuten zag ze DSK volledig aangekleed en met zijn bagage de kamer verlaten. Daarna maakte ze de kamer schoon.
Luister met de button rechts naar correspondent David Hammelburg over het mediaoffensief van het kamermeisje: "Haar geloofwaardigheid is gekelderd. De Amerikanen hebben er een beetje genoeg van".
Lees het hele interview in Newsweek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen