Nieuws26 mei '11 15:15

Miljardair door erfenis, of dik verdiend?

Auteur: Edme Koorstra

Britse miljardairs hebben hun geld vaker zelf verdiend dan Amerikaanse miljardairs. Tachtig procent van de superrijke Engelsen vergaarde het eigen fortuin, in plaats van dat ze het kregen via een erfenis. Van de Amerikanen is maar 68 procent doe-het-zelver. De Russen spannen de kroon: 100 procent van de rijken is zelf verantwoordelijk voor hun miljarden.

Britse miljardairs hebben vaker dan hun Amerikaanse lotgenoten hun geld zelf verdiend, in plaats van dat ze het hebben geërfd. Dat is een van de uitkomsten van een vandaag gepubliceerd onderzoek uitgevoerd door de Franse bank Société Générale en Forbes Magazine naar de superrijken in twaalf landen.
In de schoot geworpen
In Groot-Brittannië heeft zo'n 80 procent van de superrijken, veelal miljardairs, zijn eigen fortuin vergaard en niet in de schoot geworpen gekregen of een mix van beide.
Van de Amerikaanse welgestelden heeft 68 procent zijn geld zelf verdiend. Bij de Britten heeft een op de tien miljardairs het geld geërfd, tegen 18 procent van de Amerikanen.
Russen scoren 100 procent
Alleen de Russen blijven de Britten voor als selfmade miljonairs, daar hebben alle onderzochte puissant rijken hun eigen miljoenen bij elkaar gesprokkeld in de twintig jaar na het ineenstorten van de Sovjet Unie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen