Nieuws25 okt '11 08:38Aangepast op 25 okt '11 11:33

Hedwigepolder blijft heet hangijzer

Auteur: BNR Webredactie

De Europese Commissie heeft staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw een brief gestuurd om twijfels te uiten over de alternatieve plannen voor de ontpoldering van de Hedwigepolder.

Brussel blijft kritisch over de manier waarop het ministerie de natuurschade van het plan wil compenseren.

Natuurschade
Dat zei een woordvoerster van de staatssecretaris dinsdag. Het ministerie gaat "opnieuw en beter'' proberen de twijfels bij de commissie weg te nemen. "Wij geloven nog steeds in het alternatieve plan en we vertrouwen erop dat we tegemoet kunnen komen aan de internationale verplichtingen om natuurschade te compenseren'', aldus de woordvoerster.

GroenLinks: dooie mus
GroenLinks wil een reactie van het kabinet op de kritische brief van de Europese Commissie over de alternatieve plannen voor de ontpoldering van de Hedwigepolder. Dat zegt GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren.

"Staatssecretaris Bleker maakt de Zeeuwen blij met een dooie mus'', meent Van Tongeren. "Je zou van een staatssecretaris verwachten dat hij trots is op de natuur in Nederland.''

Wetenschappelijke onderbouwing
In september reageerde de Europese Commissie naar aanleiding van vragen van GroenLinks ook al kritisch op het plan van Bleker om andere polders onder water te zetten ter compensatie van het uitdiepen van de Westerschelde. Toen stelde de commissie meer wetenschappelijke onderbouwing nodig te hebben.

De woordvoerster zei die te gaan geven, maar zei nog niet te weten of nieuw onderzoek nodig is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen