Nieuws26 dec '11 23:45

Weer geweld in Syrië

Auteur: BNR Webredactie

Het Syrische leger heeft maandag opnieuw de protesthaard Homs onder vuur genomen. Zeker 23 mensen zijn daardoor om het leven gekomen.

Tientallen anderen raakten gewond. Dat meldt een oppositiegroep, het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Derde dag
Het was de derde achtereenvolgende dag van geweld in Homs. Volgens het Observatorium zijn de aanvallen van maandag de zwaarste van de afgelopen dagen. Homs is een centrum van de opstand tegen het bewind van president Bashar al-Assad.

Oppositie
Oppositiegroepen vrezen voor een nieuw bloedbad. Het Observatorium beweert dat 4000 regeringsmilitairen op het punt staan Homs binnen te vallen. De oppositie wil daarom dat de Arabische Liga snel waarnemers naar de stad stuurt. Het regionale verbond moet nagaan of de Syrische regering zich houdt aan afspraken om een einde te maken aan het geweld tegen burgers.

Waarnemers
Vijftig waarnemers van de Liga kwamen maandag aan in de Syrische hoofdstad Damascus. Zij brengen dinsdag mogelijk een bezoek aan Homs.

Volgens oppositieleider Burhan Ghalioun zijn er echter al Liga-waarnemers in Homs. "Zij kunnen niet naar de plaatsen gaan waar de autoriteiten ze niet willen hebben’’, zei de politicus in ballingschap maandag op een persconferentie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen