Nieuws13 jun '12 08:51Aangepast op 13 jun '12 09:12

Twitter-fittie tussen vriendin en ex van Hollande

Auteur: Anne-Greet Haars

De ex-vrouw van president Hollande, Ségolène Royal, moet zondag haar politieke leven redden in de tweede ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Vanuit het huis van ex-man en partijgenoot Hollande zal de steun niet komen.

Links (vriendin): Valérie Trierweiler. Rechts (ex): Ségolène Royal
Links (vriendin): Valérie Trierweiler. Rechts (ex): Ségolène Royal

Want vanaf haar computer zaagt de nieuwe vriendin van de president aan haar stoelpoten.

“De Franse First Lady, Valérie Trierweiler, is lelijk uit de bocht gevlogen gisteren”, vertelt Eveline Bijlsma, correspondent in Parijs. “Ze heeft een tweet de wereld ingeslingerd die gericht was tegen Royal. Want ze heeft in haar tweet de steun uitgesproken voor haar tegenstander.”

Royal heeft niet gereageerd op de tweet, maar wel gezegd dat François Hollande haar steunt.

Wrok
De vraag is of er veel wrok tussen de vrouwen zit. “Dat is het pijnlijke van de situatie. De tweet is waarschijnlijk ingegeven door rancune vanuit Valere Trierweiler. Ze kan de ex van haar vriend niet luchten of zien en dit is niet de eerste keer dat ze zich zo laten kennen”, legt Bijlsma uit.

Eerste rel
Het is de eerste rel in het presidentschap van Hollande. “Mensen rondom de president moeten gewoon goed opletten wat ze zeggen en dat heeft ze niet gedaan”, aldus Bijlsma.

“Daarbij heeft Hollande gezegd dat met hem als president het over is met de persoonlijke beslommeringen en drama's. Daarmee doelde hij op Sarkozy, wiens privé leven altijd breeduit werd uitgemeten. We zijn ruim een maand verder en Trierweiler gooit roet in het eten.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen