Nieuws19 mrt '12 08:12

Vuurgevechten in Damascus

Auteur: Fleur de Bruijn

In de Syrische hoofdstad Damascus zijn in de nacht van zondag op maandag hevige gevechten uitgebroken tussen het leger en de opstandelingen.

Dit hebben ooggetuigen tegen persbureau Reuters gezegd. In de wijk al-Mezze was het geluid van machinegeweren en raketwerpers te horen. Veiligheidstroepen hebben in de buurt straten geblokkeerd en de straatverlichting werd gedoofd. Het is nog onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen bij het geweld.

Autobom
Bij een aanslag met een autobom kwamen zondagmiddag in de stad Aleppo zeker drie mensen om. Er zouden 25 gewonden zijn gevallen. Daarna braken volgens activisten door het hele land rellen uit tussen de opstandelingen van het Vrije Syrische Leger en de troepen van het regime van president Bashar al-Assad.

Opstand één jaar
Het Vrije Syrische leger probeert met een gewapende strijd het regime te verdrijven. Donderdag was het een jaar geleden dat de oppositie tegen het regime van president Bashar al-Assad in verzet kwam. Volgens de Verenigde Naties heeft de opstand aan meer dan 8000 Syriërs het leven gekost.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen