Nieuws8 jul '12 14:03Aangepast op 8 jul '12 17:47

Kofi Annan aangekomen in Damascus

Auteur: Harmen Simon Teunis

De internationale vredesgezant Kofi Annan is zondag aangekomen in Damascus. Gisteren zei Annan dat zijn vredesplan voor Syrië gefaald heeft.

VN-gezant Kofi Annan. EPA
VN-gezant Kofi Annan. EPA

De voormalige secretaris-generaal van de VN arriveerde samen met de plaatsvervangende Syrische minister van Buitenlandse Zaken Faisal Mekdad bij het Dama Rose hotel in de hoofdstad. Daar zitten de waarnemers van de internationale vredesmacht die sinds vorige maand niet meer op pad gaan voor patrouilles vanwege het geweld in het Arabische land.

Werk niets opgeleverd
Annan heeft in een vraaggesprek met de Franse krant Le Monde dit weekeinde gezegd dat zijn werk tot nog toe niets heeft opgeleverd. "Ik ben nu drie maanden bezig, grote inspanningen zijn gedaan om op een vreedzame manier met een politieke oplossing voor het conflict te komen, maar dat is duidelijk niet gelukt", aldus Annan.

Syrië wordt sinds 1970 geregeerd door de clan van de familie Assad. Vreedzame protesten die 16 maanden geleden begonnen, zijn inmiddels uitgelopen op een burgeroorlog waarin al zeker 16.500 dodelijke slachtoffers zijn te betreuren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen