Programma2 mei '11 08:55Aangepast op 2 mei '11 10:22

Rutte: waakzaamheid blijft geboden

Auteur: Edme Koorstra

De Nederlandse regering reageert verheugd op het nieuws dat de Amerikanen afgelopen nacht Al-Qaedaleider Osama bin Laden hebben uitgeschakeld.

Premier Mark Rutte en minister Hans Hillen van Defensie zeiden dat een belangrijke slag is toegebracht aan het terroristennetwerk, maar dat de strijd tegen terreur nog zeker niet voorbij is en waakzaamheid geboden blijft.
'Geen signalen voor wraakacties'
Rutte liet weten dat er op dit moment geen signalen zijn dat er wraakacties zijn te verwachten in Nederland, maar dat de veiligheidsdiensten alert zijn. "Er zijn genoeg gekken die bereid zijn de meest verschrikkelijke dingen te doen'', zei Rutte op Radio 1. De premier is vol lof over de moed en de vastberadenheid van de Amerikaanse troepen die de operatie hebben uitgevoerd. Hij heeft zijn waardering maandag meteen laten overbrengen aan de Amerikaanse president Barack Obama.
Beveiliging Amerikaanse ambassade opgeschaald
De beveiliging en observatie bij de Amerikaanse ambassade in Den Haag is opgeschaald na de dood van Osama bin Laden. Dat hebben betrouwbare bronnen maandag bevestigd. Bij de ambassade aan het Lange Voorhout was het maandagochtend rustig. Er was wel wat meer politie te zien.
Een woordvoerder van de politie Haaglanden liet desgevraagd weten niets te zeggen over extra aanpassingen die zijn gedaan bij ambassades naar aanleiding van de dood van de terroristenleider.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen