Nieuws12 sep '12 13:53

Jolande Sap stemt in Amsterdam-Oost

Auteur: Mijke Hurkx

Jolande Sap van GroenLinks heeft woensdag als laatste van de lijsttrekkers van de grotere partijen haar stem uitgebracht. Ze deed dat onder grote mediabelangstelling in de basisschool Aldoende in Amsterdam-Oost.

Het zijn spannende verkiezingen voor de geboren Venlose en haar partij. GroenLinks wist bij de vorige verkiezingen nog zetels te winnen, maar staat in de peilingen op verlies.

Sap had het als beginnend leider zwaar met andere fractieleden over de koers. De partij had de afgelopen periode onder meer een rommelige lijsttrekkersverkiezing tussen Jolande Sap en Tofik Dibi. Door de strijd daalde de partij steeds verder in de peilingen, tot vier zetels in de meeste peilingen op dit moment. In de Tweede Kamer heeft de partij nu nog 10 zetels.

Halsema
Het is "niet fraai'' wat er het afgelopen half jaar bij GroenLinks is gebeurd. Er is in die periode "veel misgelopen''. Dat zei voormalig partijleider Femke Halsema dinsdag in het televisieprogramma 1 Voor de Verkiezingen.

Halsema betreurt dat dat allemaal zo vlak voor de verkiezingen heeft plaatsgevonden. Sap volgde Halsema in december 2010 op als fractievoorzitter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen