Nieuws1 nov '11 06:51Aangepast op 1 nov '11 08:52

Het duivels dilemma van het CDA

Auteur: BNR Webredactie

Hoe ver is het CDA bereid te gaan om de schade voor Mauro -en zichzelf- te beperken? Vanmiddag wordt in de Tweede Kamer gestemd over de moties.

De oppositie in de Tweede Kamer voert de druk op bij het CDA nog verder op rond het studievisum voor Mauro. Achter de schermen is de afgelopen dagen flink onderhandeld over de moties, waarover vanmiddag in de Tweede Kamer wordt gestemd. Dan blijkt ook hoe ver de CDA-fractie wil gaan om de schade voor Mauro, maar ook voor het CDA, te beperken.

En de VVD?
Het is duidelijk dat het CDA met Mauro in de maag zit. Maar coalitiepartner VVD leek, tot nu, de dans te ontspringen. VVD-prominent en oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas laat van zich horen in een opiniestuk in de Trouw.

In een ingezonden brief zegt hij dat ook de VVD in de Tweede Kamer tegen uitzetting van de Angolese jongen moet stemmen. De twee regeringspartijen zouden "de toorn en dreigementen'' van gedoogpartner PVV "van zich moeten laten afglijden''.

Hart
VVD-Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen heeft volgens Weisglas over Mauro gezegd dat zij haar hart zou willen volgen, maar dat niet kan. Het mooie van het Kamerlidmaatschap is volgens hem juist dat ze dat in een kwestie als deze wel kan.

Interview
BNR's Humberto Tan sprak met Frans Weisglas over zijn oproep in Trouw. Luister naar het gesprek via de knop onder de afbeelding.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen