Nieuws2 mei '12 14:17Aangepast op 2 mei '12 17:31

Betuweroute geblokkeerd na treinongeluk

Auteur: BNR Webredactie

Op de Betuweroute heeft woensdag een ongeval met een trein plaatsgevonden. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Er is alleen materiële schade, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Woensdagmiddag botste een goederentrein bij Angeren tegen een lorrie waar materiaal in lag van onderhoudswerkers die bezig waren met het spoor. Volgens een woordvoerder waren de onderhoudswerkers te laat, of vergeten, om de lorrie van het spoor te halen toen de trein uit een tunnel kwam.

De goederentrein, die richting Rotterdam reed, vervoerde geen gevaarlijke stoffen en bleef met de wielen op de rails. Het treinverkeer op de Betuweroute is rond 16:00 langzaam weer op gang gekomen.

Aanhouding
De politie heeft in overleg met het Openbaar Ministerie een man aangehouden voor verhoor. Het gaat om de verantwoordelijke voor de veiligheid van de werkzaamheden die bij Angeren aan het spoor werden gedaan. Uit het verhoor moet blijken wat er precies is gebeurd en of er sprake is van verwijtbare schuld, zei een woordvoerder van het KLPD.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen