Nieuws17 aug '11 06:48

Rutte blij met Frans-Duitse europlannen

Auteur: Edme Koorstra

Als het aan Merkel en Sarkozy ligt, is de toekomst van Europa veilig gesteld. De leiders van Duitsland en Frankrijk hebben een plan gepresenteerd dat de eurozone een stuk stabieler moet maken. Onderdeel van het plan is landen harder op de vingers te kunnen tikken. Ook premier Mark Rutte is daar voorstander van.

Rutte is blij met de uitkomsten van het overleg tussen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy. "Ze geven interessante aanzetten voor verbeteringen'', stelt de premier in een verklaring.
Strengere sancties
Merkel en Sarkozy riepen dinsdag onder meer op tot de vorming van een economisch bestuur voor de eurozone, onder voorzitterschap van EU-president Herman Van Rompuy. Daarnaast moeten er volgens de regeringsleiders strengere sancties komen voor landen die zich niet aan de Europese begrotingsregels houden.
Interviews
BNR's Humberto Tan sprak vanochtend over de plannen van Merkel en Sarkozy én de reactie van Rutte met correspondent Stefan de Vries en Paul Zoontjes, hoofddocent Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit van Tilburg.
Luister naar de gesprekken via de knop rechts.  

Gerelateerde artikelen