Nieuws24 jun '12 10:37Aangepast op 24 jun '12 11:06

Blok vindt aanval CDA ongeloofwaardig

Auteur: Melvin Captein

VVD-fractievoorzitter Stef Blok heeft stevig gereageerd op de kritiek van het CDA dat zijn partij niet voor Europa durft te kiezen: "Het is inhoudelijk ongeloofwaardig."

Dat zegt Blok in een interview met nu.nl.

Onvoldoende
Eerder deze week haalde CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma uit naar de VVD. Volgens hem zou Mark Rutte onvoldoende voor Europa durven kiezen. Hij verwijt de premier dat hij te negatief reageert op de toekomstvisie van Angela Merkel en noemde de VVD een PVV-light.

"Ik zag de afgelopen weken een Mark Rutte die niet wist of hij nu voor of tegen moest zijn. Zo gaat Nederland achteraan hobbelen”, zei van Haersma Buma.

Onhandig
Blok doet de aanval van Van Haersma Buma af als ongeloofwaardig en onhandig. Hij beroept zich daarbij vooral op het feit dat het CDA met de VVD in het kabinet zit. Bovendien laakt hij het feit dat het CDA kritiek uit op de koers, maar geen alternatief oppert.

"Afstand nemen van de lijn Rutte is ook afstand nemen van de lijn De Jager (CDA). Dat is inhoudelijk ongeloofwaardig en het laat zien dat het CDA nog steeds heel erg verdeeld is.", aldus Blok.

Lijn Bolkestein
Blok ging ook iets dieper in op de visie van de VVD op Europa. Zijn partij heeft het verkiezingsprogramma nog niet gepresenteerd.

"Europa is voor de VVD een economisch onderwerp. Daarmee verschillen wij dus van partijen die Europa als doel op zich zien."

Volgens Blok volgt de VVD nog steeds de lijn die prominent Frits Bolkestein ooit inzette. "Hij begon te zeggen dat een deel van de Brusselse uitgaven verspilling is en dat Europa te veel macht naar zich toe trekt. In die lijn zitten wij nog steeds."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen