Nieuws27 aug '12 20:23

Mogelijk precedent ski-ongeval Friso

Auteur: Fleur de Bruijn

In Oostenrijk is een man veroordeeld voor het veroorzaken van een lawine waardoor zijn vrouw om het leven kwam. Dat meldt EenVandaag, dat een vergelijking maakt met het lawineongeluk in februari met prins Friso en zijn vriend Florian Moosbrugger.

Het ongeval gebeurde in maart 2010. Kort daarna kreeg de man, Johannes Ganahl, een dagvaarding in de bus. Uiteindelijk werd hij in hoger beroep veroordeeld tot drie maanden cel voorwaardelijk voor de dood van zijn vrouw.

Officiële begeleiding
In beide gevallen gold een lawinewaarschuwing en werd zonder officiële begeleiding buiten de piste geskied. Volgens de advocaat van Ganahl, tevens vicevoorzitter van de Oostenrijkse alpinevereniging, kan de zaak juridische gevolgen hebben voor Moosbrugger. “Als blijkt dat de lawine niet door Friso maar door hem is veroorzaakt, zou het me verbazen als de kwestie niet voor de rechter komt."

Maandag werd bekend dat het onderzoek naar de het ongeluk van Friso is afgerond. Het onderzoek van het plaatselijk Openbaar Ministerie in Feldkirch is naar Innsbruck doorgestuurd voor verdere beoordeling. Over de inhoud is nog niets bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen