Nieuws17 aug '12 14:58Aangepast op 17 aug '12 15:14

De Jager: langzaam lijken we uit de crisis te komen

Auteur: Harmen Simon Teunis

De eurozone lijkt zich langzaam te herstellen van de schuldencrisis waar het zich de afgelopen jaren in bevond. Dat zei minister De Jager van Financiën vrijdag na de eerste ministerraad na de zomervakantie.

"Er is een langzame progressie naar voren. Langzaam lijken we uit de crisis te komen. Je ziet dat het exportoverschot in de eurozone flink is toegenomen, dat economieën zich herstellen en ook de overheidstekorten nemen af", zei De Jager.

Hij schetste dat de situatie in het begin van de zomer verslechterde, maar daarna weer wat verbeterde. "Het is een beetje met kleine stapjes vooruit, stapje terug, weer twee vooruit."

Griekenland als probleemkind
De Jager ziet dat Griekenland nog altijd het probleemkind is in de eurozone. Italië en Spanje zijn volgens hem bezig orde op zaken te stellen en Ierland en Portugal, die miljardenleningen kregen, doen het "best wel goed eigenlijk".

"Al sinds het begin van deze schuldencrisis maak ik me grote zorgen, maar die zijn de afgelopen maanden niet erger geworden. Griekenland is zeker een risico, maar we hebben in het afgelopen jaar veel gedaan om het risico te isoleren. Daardoor is het risico op besmetting afgenomen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen