Nieuws2 mrt '12 19:42Aangepast op 3 mrt '12 13:20

PVV loopt weg

Auteur: Bart Tuinman

De Statenfractie van de PVV is vrijdagmiddag demonstratief weggelopen uit de Limburgse Staten. Dat gebeurde toen werd gesproken over de omstreden mail van ex-PVV-Statenlid Cor Bosman.

In de mail had Bosman een collega-raadslid een "uitgekotst stuk halalvlees van een Turks varken" genoemd.

Excuus
Fractievoorzitter Laurence Stassen van de PVV-Statenfractie zei geen zin te hebben in een debat over interne zaken bij de PVV. Bosman werd in januari uit de PVV gezet. Hij bood vrijdag voor zijn uitlatingen nogmaals zijn excuses aan zijn collega Selçuk Öztürk van de PvdA aan.

Rel
Onafhankelijk Statenlid Harm Uringa zei dat bij de PVV mensen zitten die extreem-rechtse uitingen tolereren. Uringa stapte uit de PVV omdat die geen afstand nam van de "racistische" uitlatingen van Bosman ruim een jaar geleden. Pas toen Uringa daarmee in januari naar de pers stapte en er landelijk een rel ontstond, loosde de PVV Bosman.

Volgens de SP heeft de PVV Bosman "geofferd". Intussen keken coalitiepatijen CDA en VVD de andere kant op, volgens de PvdA. CDA-fractievoorzitter Martijn van Helvert zei dat Bosman excuses heeft aangeboden. "Dat punt is daarmee voor mij afgesloten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen