Nieuws26 jun '12 05:43

Moody's waardeert Spaanse banken af

Auteur: Anne-Greet Haars

Kredietbeoordelaar Moody's heeft maandag de waardering van 28 Spaanse banken verlaagd, zes daarvan zelfs met vier stappen. Tien banken werden drie stappen teruggezet in de waardering.

De overige banken één of twee stappen.

Beurzen
Berichten over een verdere afwaardering door Moody's leidden er maandag al toe dat de beurzen flink in het rood sloten. Spanje was bovendien eerder op de dag al negatief in het nieuws, omdat het formeel een verzoek om financiële hulp bij de europartners neerlegde.

Tweede keer
Moody's verwijst onder meer naar dat verzoek, dat duidelijk maakt dat de Spaanse staat de financiële problemen niet meer alleen kan oplossen. Het is de tweede keer in zes weken dat de kredietbeoordelaar de waardering van Spaanse banken verlaagt.

Andere banken
Vorige week donderdag werd door Moody's de kredietpositie van vijftien grote internationale banken afgewaardeerd. Volgens de kredietbeoordelaar leidt de voortsluimerende kredietcrisis ertoe dat de risico's van de multinationals steeds verder oplopen. Het ging bij deze afwaarderingen ondermeer om de Amerikaanse banken Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase, Morgan Stanley en Goldman Sachs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen