Nieuws21 nov '12 18:49

Ezel en os zijn de klos

Auteur: Anne-Greet Haars

Opmerkelijke nieuws vanuit Vaticaanstad: volgens de paus stond er in de stal waar Jezus werd geboren alleen een kribbe. Niks geen ezels, ossen of schapen. En dat is goed nieuws voor de Partij voor de Dieren.

Die partij is net een campagne gestart tegen de 'levende kerststallen' in winkelstraten. Astrud Wildschut van de PvdD: "We vinden het heel mooi dat de paus dat zegt. Ik hoop dat het helpt om onze strijd motivatie te geven dat er geen dieren meer in kerststallen worden gebruikt."

"We zijn er geen voorstander van, omdat de dieren in relatief kleine ruimtes worden gehouden. Bijvoorbeeld met z'n allen in een klein hokje in een winkelcentrum."

Gezeul
Wildschut vindt dat de dieren te weinig ruimte hebben om rond te lopen. "Ook wordt er veel met ze gezeuld: ze worden 's ochtends gebracht en 's avonds gaan ze weer naar huis in een vrachtwagen."

"Het hoort niet bij hun natuurlijke gedrag. Ze horen in een weiland te staan en niet de hele dag op een dun laagje stro, ergens in een winkelcentrum met kerstmuziek en drukke kinderen om ze heen."

Mailactie
Wildschut vertelt dat de partij een mailactie is gestart. "We vragen mensen een foto te maken van een kerststal met levende dieren. Ook vragen we of ze de plaatsnaam mee willen sturen, dan nemen we contact op met de gemeente waar die stal staat."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen