Nieuws2 jun '12 11:59Aangepast op 2 jun '12 15:05

Van Persie mag het spits afbijten op EK

Auteur: Melvin Captein

Klaas-Jan Huntelaar baalt als een stekker. In een onderhoud met Bert van Marwijk kreeg hij te horen dat de bondscoach in de punt van de aanval de voorkeur geeft aan Robin van Persie.

De mededeling is een flinke domper voor de topscorer van Duitsland, die twee jaar geleden tijdens het WK Van Persie ook al voor zich moest dulden. De goaltjesdief reageert dan ook ontdaan. "Ik ben teleurgesteld dat hij niet voor mij kiest. Ik heb het gevoel gehad dat alles al van tevoren vaststond'', aldus Huntelaar in het Algemeen Dagblad.

Strijdbaar
Na de oefenwedstrijd tegen Slowakije, waarbij Van Marwijk zijn rivaal al in de spits posteerde, voelde Huntelaar al nattigheid. Nu de beslissing, voorlopig althans, definitief is, gaat de geboren Achterhoeker echter niet bij de pakken neerzitten. "Natuurlijk was ik boos, maar iedereen weet dat ik geen wegloper ben", zegt Huntelaar strijdbaar.

Pisnijdig
Volgens Chris van Nijnatten, sportjournalist bij het Algemeen Dagblad is Huntelaar "pisnijdig". Tegen BNR's Harmke Pijpers zei hij dat hij zich dat ook wel kan voorstellen. "Hij moet oppassen wat hij zegt over de bondscoach, en hij probeert zijn frustratie ook heel erg te verbergen. Maar de woede spat van zijn gezicht af."

Noord-Ierland
Vanavond speelt Oranje de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het EK tegen Noord-Ierland. Daarna volgt op 9 juni de eerste poulewedstrijd tegen Denemarken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen