Nieuws16 jun '12 18:03Aangepast op 16 jun '12 22:41

Eindstand | Griekenland - Rusland: 1-0

Auteur: Harmen Simon Teunis

Rusland heeft vanavond in de wedstrijd tegen Griekenland met 0-1 verloren. Ze hadden aan een gelijkspel genoeg om de kwartfinales van het EK te bereiken.

94e minuut: Griekenland verslaat Rusland en gaat zeer verrassend door naar de kwartfinale.
91e minuut:
Rusland zet alles op alles, maar het lijkt een verloren zaak. Drie minuten extra tijd.
65e minuut:
Karagounis wil een strafschop, maar komt er beroerd af: geel wegens een schwalbe.
51e minuut:
Samaras soleert richting Russisch strafschopgebied maar schiet ruim naast. 
46e minuut: Aanvaller Aleksander Kerzjakov wordt gewisseld voor Roman Pavljoetsjenko.

Griekenland staat met 1-0 voor dankzij een goal van de middenvelder Giorgios Karagounis in de 47e minuut van de eerste helft.

Bij de huidige stand (tussenstand bij Tsjechië - Polen: 0-0) zijn zowel Rusland als Griekenland door naar de kwartfinales.

Opstelling
Rusland-coach Dick Advocaat koos er toch voor om spits Kerzjakov te laten beginnen en de basis, hoewel hij eerder voorzichtige kritiek uitte in richting van Kerzjakov. Verdediger Zjirkov bleek toch op tijd fit te zijn. Kokorin raakte donderdag geblesseerd raakte en komt op het EK niet meer in actie.

Bij de Grieken doet verdediger Sokratis Papastathopoulos weer mee. In de wedstrijd tegen Polen werd hij na zijn tweede gele kaart van het veld en kreeg een schorsing van één wedstrijd opgelegd.

Stand voorafgaand aan de wedstrijd
Rusland is na de tweede speelronde koploper in groep A met 4 punten. De ploeg van Dick Advocaat begon het EK voortreffelijk met een klinkende 4-1 overwinning op Tsjechië. De tweede wedstrijd, tegen Polen, bleek een stuk lastiger en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Zaterdagavond heeft Rusland genoeg aan een gelijkspel om de kwartfinales te bereiken. Zelfs als de ploeg verliest is er nog een kleine kans dat het een ronde verder komt.

Griekenland onderaan
Griekenland staat onderaan in de poule met slechts 1 punt. De eerste wedstrijd van de Grieken was tegen Polen en eindigde in 1-1. De tweede wedstrijd werd met 1-2 verloren van Tsjechië.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen