Nieuws15 jun '12 15:36

Van der Vaart: gevoel dat het goed komt

Auteur: Anne-Greet Haars

Rafael van der Vaart vindt het heel moeilijk aan te geven waarom het slecht loopt op het toernooi. “Maar ik heb nog steeds een heel raar gevoel dat het allemaal goed gaat komen.”

Het AD schrijft vandaag dat er een international gebeld zou hebben dat de sfeer heel slecht zou zijn op dit moment en dat er kampen zijn. “Op dit soort grote toernooien weet je hoe dat gaat. Er zijn lijntjes en daar word je misselijk van af en toe", zegt Van der Vaart. “Ik vind het slecht dat iemand dat doet, ik zou het niet doen.”

Afbranden
"Als het goed gaat, accepteert iedereen dat. Maar als het slecht gaat, dan moet je elkaar niet gaan afbranden of elkaar dingen misgunnen. Een groot sportman moet er ook staan als het niet goed gaat.”

Toch blijft Van der Vaart zelf zeggen dat de sfeer in de groep niet slecht is. “Maar natuurlijk is de sfeer beter als je wint; zo eerlijk moet je ook zijn”.

Vorm
De speler van Tottenham Hotspur denkt dat de echte grote vorm er niet is. Maar dit kan zo weer terug zijn, als je met twee doelpunten verschil wint van de Portugezen.”

Hij beaamt dat iedereen verwacht dat er drastische veranderingen in het elftal komt, maar zelf weet hij dat nog niet zeker. “De trainer houdt over het algemeen vast aan z’n vaste spelwijze. Maar ik hoop het wel, want dat betekent dat ik een beter kans maak.”

Stoppen
De Oranjespeler denkt er nog helemaal niet over na om te stoppen. “Feit is dat ik hard moet werken om in de basis te komen. Maar ik ben een te grote knokker om snel op te geven.”

Gerelateerde artikelen