Nieuws23 jun '12 11:52

'Huntelaar had naar huis gemoeten'

Auteur: Melvin Captein

Het is de vraag of er voor Klaas-Jan Huntelaar nog een toekomst in Oranje is. De spits van Schalke 04 maakte zich met zijn gedrag tijdens het EK onmogelijk bij Bert van Marwijk en de spelersgroep.

Dat concludeert NRC Handelsblad vandaag op basis van gesprekken met insiders. Volgens hen was Huntelaar doorlopend boos omdat hij van keuzeheer Van Marwijk geen basisplaats kreeg toebedeeld.

De topscorer van Duitsland vond dat hij de plek in de punt had afgedwongen na zijn twaalf doelpunten in de kwalificatiereeks. "Hij stelde zijn eigen belang boven het groepsbelang", zegt een anonieme betrokkene.

Stoorzender
Vooral na het verlies tegen Denemarken ontpopte Huntelaar zich tot een stoorzender. Hij en Rafael van der Vaart eisten een basisplaats en het team viel uiteen in drie blokken. Robin van Persie en Ibrahim Afellay wekten met hun vedetteneigingen de irritatie van de groep op, Huntelaar en Van der Vaart muitten tegen de coach terwijl Wesley Sneijder en Mark van Bommel tevergeefs een beroep deden op het groepsgevoel.

Naar huis
Volgens een bron had Van Marwijk Huntelaar beter naar huis kunnen sturen. "Dan had hij het respect van het team gewonnen." Vooral Arjen Robben heeft zich volgens de krant gestoord aan dit gebrek aan daadkracht bij zijn coach.

Binnenkort spreekt Van Marwijk met de KNVB over zijn toekomst bij het Nederlands elftal. Een nieuwe bondscoach moet met een schone lei beginnen, vindt een betrokkene. "Hij moet kiezen tussen Huntelaar of Van Persie. Samen gaat niet meer. Dat heeft Huntelaar wel laten weten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen