Nieuws17 jul '12 00:23Aangepast op 18 jul '12 15:38

Naalden in sandwiches Delta-vluchten uit Amsterdam

Auteur: Thijs Baas

Op vier Delta Air Lines-vluchten van Amsterdam naar de Verenigde Staten zijn in totaal in zes kalkoensandwiches naalden aangetroffen.

Dat meldt onder meer de website van The Wall Street Journal. De luchtvaartmaatschappij is inmiddels een onderzoek gestart naar hoe de naalden in de sandwiches terecht konden komen. "Delta neemt deze zaak uiterst serieus en werkt samen met plaatselijke en federale autoriteiten aan een onderzoek", zei een woordvoerder.

De broodjes zijn afkomstig van het Amsterdamse filiaal van Gate Gourmet, dat al sinds 1992 actief is op de cateringmarkt voor vliegtuigen. De Transportation Security Administration (ASF) heeft inmiddels alle Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen die van en naar Amsterdam vliegen van de vondst op de hoogte gesteld.

Amsterdam
Eén business class-passagier zou zijn verwond bij het eten van een sandwich, maar de man weigerde medische hulp na de landing in Minneapolis. De sandwiches waren klaargemaakt in de keuken van een cateringbedrijf in Amsterdam. Enkele van de broodjes kwamen terecht bij passagiers van de business class.

Pizza's
Nadat de naalden waren aangetroffen ging de bemanning over op het uitdelen van pizza's aan de passagiers. Delta liet weten dat de veiligheidsvoorschriften voor het vliegtuigvoedsel zijn aangescherpt en dat het gedurende het onderzoek meer voorverpakt voedsel zal gebruiken. De naalden werden aangetroffen in sandwiches op vluchten van Amsterdam naar Minneapolis, Atlanta en Seattle.

Delta heeft inmiddels ook contact gehad met de FBI, met verschillende instanties in Nederland en met Gate Gourmet. Gourmet-woordvoerder Christina Ulosevich kon in het kader van het onderzoek nog niets zeggen over mogelijke consequenties voor medewerkers van de cateraar. Wel meldde ze dat er geen meldingen zijn binnengekomen van andere maatschappijen waaraan Gourmet levert.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen