Nieuws18 jul '12 15:38

Naaldenbroodjes voor onderzoek naar Nederland

Auteur: Mijke Hurkx

De zes broodjes kalkoen waarin afgelopen weekeinde op vluchten van Delta Airlines naalden zijn gevonden, worden vanuit de Verenigde Staten naar Nederland gestuurd voor onderzoek.

Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) meldde woensdag dat dit sporenonderzoek in Nederland zal worden gedaan door forensische experts van de marechaussee.

Strafrechtelijk onderzoek
Het strafrechtelijk onderzoek naar de broodjes, die op vier vluchten vanaf Schiphol van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij opdoken, is in handen van de KMAR. In het onderzoek, dat onder leiding staat van het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem, werkt de marechaussee samen met de FBI in de VS.

Delta
Op vier Delta Air Lines-vluchten van Amsterdam naar de Verenigde Staten zijn in totaal in zes kalkoensandwiches naalden aangetroffen. Dat meldde onder meer de website van The Wall Street Journal . De luchtvaartmaatschappij startte een onderzoek naar hoe de naalden in de sandwiches terecht konden komen. "Delta neemt deze zaak uiterst serieus en werkt samen met plaatselijke en federale autoriteiten aan een onderzoek", zei een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

Gate Gourmet
De broodjes zijn afkomstig van het Amsterdamse filiaal van Gate Gourmet, dat al sinds 1992 actief is op de cateringmarkt voor vliegtuigen. De Transportation Security Administration (ASF) heeft inmiddels alle Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen die van en naar Amsterdam vliegen van de vondst op de hoogte gesteld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen