Nieuws7 dec '11 17:51Aangepast op 7 dec '11 19:36

Auditteam gaat rellen FC Utrecht onderzoeken

Auteur: BNR Webredactie

Het auditteam voetbalvandalisme gaat onderzoek doen naar de rellen tijdens FC Utrecht - FC Twente afgelopen zondag. Dat gebeurt op verzoek van burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht.

Tijdens en na de de wedstrijd liep het uit de hand. Buiten het stadion gebruikten Utrechtfans geweld tegen de politie en moesten twee agenten waarschuwingsschoten lossen. Ook raakten agenten gewond. Wolfsen liet woensdag de gemeenteraad per brief weten dat hij de het onderzoeksteam had benaderd gezien de ernst van de gebeurtenissen.

Het landelijke auditteam kan bij ernstige incidenten van voetbalvandalisme kortlopend, onafhankelijk feitenonderzoek instellen. Voorzitter is burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere.

Utrechtfans zochten de confrontatie met de Twente-aanhangers, nadat uit het Twentevak vuurwerk was gegooid naar het Utrechtpubliek. De politie is druk bezig met het binnenhalen en bekijken van beelden van de ongeregeldheden om relschoppers te kunnen oppakken. Ook wordt onderzocht welke Twente-aanhangers vuurwerk hebben gegooid.

Een aantal partijen in de Utrechtse gemeenteraad had zich eerder afgevraagd of burgemeester Wolfsen, politie en justitie het risico van de voetbalwedstrijd FC Utrecht - FC Twente niet te laag hebben ingeschat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen