Nieuws11 mrt '11 18:53

Nog geen inzamelactie voor Japan

Auteur: Edme Koorstra

In Nederland wordt vooralsnog geen grote geldinzamelingsactie gehouden voor Japan. Dat meldde vrijdag hulporganisatie Cordaid, als huidig voorzitter van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).

Japan is een modern, welvarend land en goed voorbereid en toegerust op aardbevingen en rampen, aldus de verklaring van de SHO. De inschatting is dat Japan in belangrijke mate zelf de hulpverlening ter hand kan nemen, waar nodig met hulp van andere landen. Japan heeft tot nu toe nog geen internationaal verzoek om hulp gedaan.

De hulporganisaties, die geschokt zijn door de omvang van de ramp, volgen de ontwikkelingen nauwlettend. Ze doen dat ook via zusterorganisaties in het gebied en partners ter plaatse. ,,Waar nodig zullen wij op hulpvragen reageren.’’

De SHO komt in actie bij grote humanitaire rampen, maar heeft wel een focus op ontwikkelingslanden. Mocht alsnog een groot beroep worden gedaan op de hulporganisaties, waarvoor veel geld nodig is, dan kan eventueel alsnog een inzamelingsactie volgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen