Nieuws3 sep '12 11:22

Scheve toren van Philips gaat toch om

Auteur: Harmen Simon Teunis

Sloopbedrijven beginnen vandaag met de sloop van de scheve toren die zaterdag is blijven staan toen een voormalig kantoor van Philips werd opgeblazen. De sloop gaat twee à drie dagen duren.

Wat er zaterdag precies mis ging bij het opblazen van de toren is niet duidelijk, legt Philips-woordvoerder Erik Drent uit. "Een deel van de toren is in de kelder gezakt. Omdat er zo enorm veel puin voor ligt, kon hij niet over het kantelpunt komen waardoor hij bleef staan."

Sloopkogel
Bij de explosies zijn de bovenste verdiepingen van de ooit 70 meter hoge toren er wel vanaf geblazen. Daarna bleef een gevaarte staan van ongeveer 40 meter hoog. En dat kan gewoon gesloopt worden met een sloopkogel. "Op dit moment komen de vrachtwagens aanrijden om het apparaat op te bouwen waar de kogel aan komt te hangen om wat nu nog staat te slopen, dat gaat deze week nog gebeuren."

De bewoners die werden geëvacueerd zijn ondertussen allemaal weer terug. "We hebben hotelovernachtingen aangeboden voor het hele weekend, maar daar is geen gebruik van gemaakt. De mensen zijn weer veilig naar huis", aldus Drent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen