Nieuws1 sep '12 09:24

Wilders: Band met Rutte 'niet onherstelbaar kapot'

Auteur: Mijke Hurkx

Volgens Geert Wilders is de band tussen hem en VVD-leider Mark Rutte niet "onherstelbaar kapot". Ondanks het klappen van het overleg in het Catshuis. Dat zegt de PVV-leider tegen de Volkskrant.

"Er is niets onherstelbaar kapotgegaan'', aldus Wilders zaterdag in het interview. De krant legde Wilders voor dat in debatten de indruk wordt gewekt dat het behoorlijk mis is tussen de politici. "Dat idee heb ik niet'', zei Wilders daarover.

Rutte nog boos
Rutte gaf onlangs aan nog altijd boos te zijn op Wilders, omdat die wegliep uit het Catshuisoverleg. Daardoor viel het kabinet en moesten afspraken over de begroting voor 2013 worden gemaakt met andere partijen. Ook werden verkiezingen noodzakelijk.

Wilders zegt in het interview verder dat hij het niet erg vindt als mensen hem onbetrouwbaar noemen. "Rutte zegt dat nu zowat elke dag. Maar als ik daar gevoelig voor zou zijn, was ik allang overspannen geweest'', vertelt de PVV-leider. Hij zegt erbij te weten dat hij niet onbetrouwbaar is.

Neelie Kroes
In een interview zaterdag in De Volkskrant gaf eurocommissaris en VVD-coryfee Neelie Kroes aan dat ze een samenwerking met de VVD zeer onverstandig vindt.

Gerelateerde artikelen